Zsolnay Fényfesztivál 2024 - NagyMolnar - New Dimensions - Nick Gallery

A NagyMolnar alkotópáros legújabb munkái, a New Dimensions címmel nyíló önálló kiállítása a Zsolnay Fényfesztivál hivatalos programjában, a Fény útja 13. állomásán tekinthető meg

Zsolnay Fényfesztivál - 2024.07.04.-07 között minden nap 21:30 - 01:00 között

Nick Galéria - Pécs, Király utca 1.

NagyMolnar - NEW DIMENSIONS - önálló kiállítás (látogatható július végéig)

A 2021-es nagysikerű debütálás után a NagyMolnár alkotópáros - Nagy Krisztián és Molnár Csaba - visszatérnek Pécsre, hogy bemutassák legújabb, idén készült munkáikat. Kiállításuk címe arra utal, hogy az ismert munkák mellett olyan alkotásokkal is találkozhatunk, melyeket a Miamiban történt bemutatásuk után itt láthat először a hazai közönség.
Az alkotók továbbra is az üvegek és tükrök fizikai tulajdonságait kihasználva, a fénytechnikát kreatívan alkalmazva hozzák létre munkáikat, melyek egy precízen megtervezett és kivitelezett indusztriális testet öltve varázsolják el a szemlélődőt. Fontos tudatában lenni, munkáik nem digitális művek, vizuális világukat az üvegművészet, az üvegmegmunkálás, és fényművészet kreatív alkalmazásával valósítják meg.
A művészpárost állandó kísérletezési vágy hajtja, ennek eredménye olyan művek születnek, melyek a speciális felületekkel a láthatatlant próbálják meg láthatóvá, érzékelhetővé tenni. Az alkotók a kézzel épített objektjeik segítségével magát a fényt, mint anyagot próbálják megformázni, egyszerű geometriai mintákba, és bonyolult térhálókba rendezni.

Különleges üveg-tükrök segítségével a megformázott fényt egyfajta végtelen térbe helyezik, ez a szokatlan látvány ad új perspektívát és értelmet a szemlélődésnek. Technikájuk fontos eleme a fény forrásának eltüntetése, növelve ezzel is a misztikus hatást.
A kiállítás a Nick Galéria szervezésében valósul meg, és a Fényfesztivált követően egy hónapon át megtekinthető.  Együttműködő partner a művészeket kezdetektől képviselő Zsdrál Art Gallery.

Együttműködő partner: Zsdrál Art Gallery, Nick Galéria

FÉNY ÚTJA EXTRA karszalaggal látogatható!




© Copyright 2024   -   NagyMolnar   -  GDPR  -   Webdesign: Felanetre